Menü

YENİAD TANITIM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Yeni Bir Dünya İşadamları Derneği Dış ilişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Harun Macit ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadrettin Karaduman, Kanal42'de Gündemin İzinde programında, Selim Akduman'ın konuğu oldu.Programda YENİAD nedir, neden kuruldu, ekonomiye katkısı ne olacak, işadamlarına neler vadediyorlar gibi sorular cevaplandı.

Dış ilişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Harun Macit, derneğin isminin nereden geldiğini açıkladı: "Derneğin ismini koyarken, pek çok alternatifi değerlendirdik. Ama biz Milli Görüşçüyüz. Merhum liderimizin 3 temel sloganı vardı: 'Yeniden Yaşanabilir bir Türkiye', 'Yeniden büyük Türkiye' ve 'Yeni bir dünya'. 'Yeni Bir Dünya' sloganı son merhaleydi. Tüm dünyayla ilişkiler kuracağımız için derneğimizin ismini koyduk."

Dünyanın ve ülkemizin gündemine oturan terör konusunda sistem eleştirisi yapan Harun Macit şöyle devam etti: "Yeryüzünde sadece silahlı terör yok. En az onun kadar, onun altyapısını hazırlayan bir ekonomik terör var. Bütün yeryüzünde yaşayan 7,5 milyar insan. % 1'lik kesim, yeryüzünün bütün gelir ve rantının % 99'unu alıyor. Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi 'Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa!' Yani kurttan daha vahşi bir sistem! Harun Macit, temel iktisadın tanımını eleştirerek, insan ihtiyaçlarının sınırsız olamayacağını söyledi.

Derneğin teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısı Sadrettin Karaduman, teşkilatlanma çalışmalarına yönelik hedefleri ve çalışmalarını anlattı: "81 ilin tamamında teşkilatlanma hedefimiz var. Belli bir ekonomik güce sahip olan illerde temsilcilikler oluşturacağız. D-8 ülkeleri başta olmak üzere dünyanı önemli ülkelerinde hızlı bir şekilde temsilcilikler açacağız. 'Ben de üye olmak istiyorum' diyenler bize ulaşabilirler."

Yeni kurulan YENİAD Derneği'nin üyeleri, çeşitli televizyon programlarına katılarak derneğin tanıtım çalışmalarını sürdürüyor.