Menü

YENİAD MALEZYADAYDI

YENİAD Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş Adamları Derneği Malezya'daydı! Türkiye Büyükelçiliğini ziyaret eden heyetimiz, Büyükelçi Sayın Başak Türkoğlu ve Ticari Ateşemize programımız hakkında bilgi verdi. Heyet, Malezya'daki ticari hayatla ilgili bilgi aldıktan sonra Büyükelçilikten ayrıldı.

Malezya ve Türkiye arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin konuşulduğu üst düzey toplantı ise Malezya Başbakanlık Ofisinde gerçekleşti. Sıcak ve samimi geçen toplantıda, iş yapma potansiyelleri ve Türkiye - Malezya hattında yapılabilecekler konuşuldu.

malezya1

 

Genel Başkan Yardımcımız Sayın Harun Macit, Malezya'ya özel bir önem verdiğimizin altını çizdi ve ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü fedakarlığı yapacaklarını söyledi. Toplantıya katılan Malezya heyeti ise, Türkiye'deki iş adamlarını ve özellikle YENİAD bünyesindeki iş adamlarını Malezya'ya beklediklerini dile getirdiler.

malezya2

Öğlenden sonra, İslami esaslarla yönetilen ve Sultan Abdülhamit han cennetmekandan beri Türk bayrağını kendilerine resmi bayrak seçmiş Türkiye sevdalısı kardeş Kelantan eyaletine geçildi.

Sayın Harun Macit'in şeref defterini imzalamasıyla görüşmeler geçildi.

Kelantan'da Muhterem Başbakan Ustaz Dato' Haji Ahmed Bin Yakob ve Başkanlık kabinesi üyeleri ile çeşitli konularla ilgili görüşmeler yapıldı.

Heyetimizi üstdüzey protokolle ağırlayan eyalet yetkilileri daha sonra da Şehri gezdirdiler...

MALEZYA'NIN BÜYÜKLERİNDEN İNGRESS HOLDİNGDE SICAK GÖRÜŞMELER


Malezya'nın başarılı ve büyük şirketlerinden olan ingress holdingte sıcak görüşmeler yapıldı. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Harun Macit ve İngress Holding'in sahibi Dr. Datuk Rameli Musa'nın yönettiği toplantıda, özellikle otomotiv ve inşaat konularında detaylı görüşmeler yapıldı, bağlantılar sağlandı.

KERPİÇ EVDE YAŞAYAN LİDERLE DUYGU SELİ

YENİAD Sanayici ve İşadamları heyeti çalışmanın son günü PAS lideri Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang beyefendinin evine davetliydi. Oğlu Muhammad Khalil Abdul Hadi ve PAS yetkilileri ile heyeti ağırlayan lider,İki odalı ahşap ve kerpiçten yapılmış bir evde oturuyor. Bu ev kendisine dedesinden intikal etmiş.

Uzakdoğu Asyanın en etkili Liderinin böyle mütevazi bir evde, 'Sahabe' gibi yaşadığını görünce başta Genel Başkan Yardımcımız Sayın Harun Macit ve heyetteki arkadaşlarımız çok etkilendiler ve duygulandılar.

Sayın Harun Macit İstanbul'a döndüğünde bu manzarayı şöyle tarif etmişti : "Belkide gezinin bizim için en önemli noktası burası oldu."

"Evinin hemen bitişiğindeki medresede 55 yıldır binlerce alim ve ilim adamı yetiştirmekle birlikte üst kattaki camide Cuma namazlarınıda kendisi kıldırıyor. Malezya ve bölge ülkelerinde siyasi alanda çok etkin olan Awang, İlim ve Dava çalışmalarından da hiç kopmamış, kendi ifadesi ile 'Aslolan kulluk, Dünyevi makamlar sadece bir hizmet ve imtihan vesilesidir.'"

MALEZYA İSLAM PARTİSİNİN ÖZEL KONUĞUYDUK

Heyetimiz, Akşam saatlerinde de Malezya İslam Partisinin düzenlemiş olduğu yüzbinlerin iştirak ettiği, İslam Anayasasına geçiş mitingine katılarak, Türkiye müslümanlarının selamını ve desteğini iletti.