Menü

YENİ BİR DÜNYA SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ İFTARI MUHTEŞEM BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

YENİ BİR DÜNYA SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ İFTARI MUHTEŞEM BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ.

“Helal Kazanç, Adil Paylaşım” Prensipleriyle Yola çıkan Yeni bir Dünya Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Üsküdar Cemile Sultan Korusu Havuz Başı Restoran’da verdiği iftara; İş dünyası, İlim adamları, Sanat, Siyaset dünyası, birçok STK'lar, Yabancı ülkelerin İstanbul Başkonsolosları ve Gazetecilerinde aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

OĞUZHAN ASİLTÜRK;YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan İftar programında katılımcılara hitap eden Yüksek İstişare Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “Yeni Bir Dünya İşadamları Derneği, Millî Görüşçü bir kuruluş olarak ortaya çıktığı zaman iki ana hedefi bulunuyordu. Bunlardan 1’ncisi, yaşanabilir bir Türkiye için sanayici ve işadamlarının bir araya getirilerek bu düzene katkıda bulunması yönündedir. 2’nci hedefi ise yaşanabilir bir Türkiye’den kastımız sanayicilerimizin çok para kazanması veya bir eli yağda bir eli balda olması değildir. Sanayicilerimizin de içinde bulunduğu bu düzenin inandığı gibi yaşanacak bir hale gelmesine katkıda bulunmasıdır. Bundan sonra yeryüzünde hak ve adaletin savunulması için bu topluluğun güçlü hale gelmesi gerekiyor. Bizim hedeflerimizin gayesi bilindiği üzere önce yaşanabilir bir Türkiye, daha sonra yeniden büyük bir Türkiye’ Ondan sonrada Yeni bir Dünyadır. Bu hususta da sanayici ve iş adamlarımızın emek ve katkıları çok büyük olacaktır. Yeniden bir Türkiye oluştuğu takdirde yeryüzünde zulüm ve haksızlıklar önlenebilecektir. Bu hedefimizi el birliği ile gerçekleştirdiğimiz vakit işte o zaman yeni bir dünya nizamı getirmiş olacağız” ifadesini kullandı.

SELMAN ESMERER; İŞ DÜNYASINA YENİAD’LA YENİ BİR SOLUK, HEYECAN GELDİ... KAPİTALİZME DUR DİYECEĞİZ.
İFTAR programında adil kazanç vurgusu yapan Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş adamları Derneği Genel Başkanı Selman Esmerer ise, “Her şeyden önce neden yeni bir dünya diyoruz. Kapitalist, sömüren, ezen her şeyi menfaatine göre düzenlenmiş bir dünya var. Dünyanın en zengin sekiz kişisi bu sekiz kişinin serveti dört yüz yirmi altı milyar dolar olarak hesaplanıyor. Maalesef en alt gelir grubunun günlük kazancı ise bir dolardır” şeklinde konuştu. 
İftar programında adil kazanç vurgusu yapan Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Selman Esmerer ise, “Her şeyden önce neden yeni bir dünya diyoruz. Kapitalist, sömüren, ezen her şeyi menfaatine göre düzenlenmiş bir dünya var. Dünyanın en zengin sekiz kişisi bu sekiz kişinin serveti dört yüz yirmi altı milyar dolar olarak hesaplanıyor. Maalesef en alt gelir grubunun günlük kazancı ise bir dolardır. Sekiz dünya zengini yüz kişiye çıkarıldığında yüz kişinin serveti ve geliri 7.76 trilyon dolardır. Bu şekilde gayr-i adaletin gayr-i adil dağılımın olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Afrika’da, Uzakdoğu’da insanların açlıktan öldüğü kapitalist bir dünyaya sahibiz. Öte yandan, özellikle kapitalizmin uyguladığı, yüksek faizler sanayici, üretici, çiftçi hayvancılık ve tarımı resmen bitirmek üzere. Buna karşı artık Türkiye’nin yüzde iki, yüzde üç veya yüzde dört büyümeleri eksi olarak kabul ediliyor” şeklinde konuştu.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU; “TÜRKİYE'NİN OBEZİTEDEN KURTULMASI GEREKİYOR”
Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş adamları Derneği iftar programında iş adamları ve akademisyenlere seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Ne yazık ki teknolojide mesafe kaydetmiş, zenginleşmiş, yaptıkları sanayi yatırımlarıyla güçlenmiş ülkeler veya bazı mihraklar, dünyayı tahakkümleri altına almak için çok büyük bir çaba sarf ediyorlar. Özellikle bu oyunlar bizim coğrafyada şu an yoğunlaşmış gözüküyor. Bu bölgede bütün sınırlar değiştirilecek, sınırlar yeniden çizilecek, yeni bir dünya kurulacak emelleri bu. Bizim böyle bir teşebbüsün karşısında ayakta kalabilmemiz bile bugünkü şartlarda zor gözüküyor. Çünkü karşımızdakiler taktiklerini değiştirdiler, geliştirdiler. Artık her konunun içine bizzat kendileri girmek istemiyorlar. Çünkü bunun kendilerine, ekonomik yönden pahalıya mal olduğu gibi ülkelerinde doğurduğu huzursuzluk sebebiyle de ağıra patladığını biliyorlar” diye konuştu.

SÜRATLE UYANMAMIZ VE GÜÇLENMEMİZ GEREKİYOR
Kapitalistlerin vesayet savaşı sistemini geliştirdiklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Artık kendileri savaşmıyor, destekledikleri tarafları birbirleriyle çarpıştırıyorlar. Kendi tarafı olan veya olmayan diye bir durum yok. Herkes onların tarafı, onlardan silah alıp birbiriyle çarpışanların, tarafların hepsi bu müstevlilerin emellerine hizmet ediyorlar. Ne yazık ki bunların bir kısmı bunun farkında bile değil. Vesayet savaşlarında kullanılan, metot ya ırkçılık yahut da mezhep kavgası. Bizim süratle uyanmamız, kendimize gelmemiz ve güçlenmemiz gerekiyor. Elbette ki manevi ve ahlaki değerlerimizi ihya edeceğiz, özellikle Ramazan-ı Şerif bize bu imkânı veriyor. Paylaşmayı öğreneceğiz. O kadar adaletsiz bir gelir dağılımı var ki dünyada, dünya yerinde nasıl duruyor bunu hayretle karşılamak zorunda kalıyoruz. Bizim en önemli prensiplerimizden bir tanesi, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’... Dikkat edin, ‘komşusu açken’ diyor. Komşuluk tarif etmiyor. Sadece açlığını belirtiyor. Komşusunun karnının doyurulmasını kendisi için vecibe gören bir toplum haline gelmek mecburiyetindeyiz. Bunu da bütün dünyaya duyurmalıyız” dedi.

MOHAMMED MOSAVİ; D-8’DE TİCARET HACMİ YÜKSELDİ 
D-8’in çalışmaları hakkında bilgi veren D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Müsevi ise, “D-8 olarak kuruluşumuzun 20’nci yılını kutlamak üzereyiz. D-8 tam olarak 20 yıl önce merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın önderliğinde kurularak faaliyete geçmiştir. D-8 başkanlığı, üyesi tüm büyük ülkeler arasında faaliyet göstermeye devam etmektedir. Şimdi sıra Türkiye’ye gelmiştir. Türkiye’de düzenlenecek olan zirve için, en kısa sürede tarih ve yer olarak cevap alabileceğimize inanıyorum. Geçtiğimiz 20 yıl boyunca bazı durağan ve gelişmiş aktivitelerimizle devam ediyoruz. Tarım, sanayi, ticaret gibi alanlarda büyük bir atılım göstermiş bulunmaktayız. D-8 üye ülkeler arasındaki ticaret hacmi yüksek rakamlara ulaşmış durumdadır. Düzenlenecek olan Türkiye zirvesi sonucunda ticaret hacmimizin yükselerek artacağına inanıyorum” diye konuştu.