Menü

YENİAD TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Akit TV'ye konuk YENİAD Yönetim Kurulu Temsilcilerimiz, Vizyon programında, Halis Özdemir'in konuğu oldu. YENİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Harun Macit, programda derneğin amaçlarını ve çalışmalarını anlattı:

"Dernek olarak neler yapacağız, onları maddeler halinde toparladık.

Rant ve faiz ekonomisi yerine, faizsiz ekonomi, adil paylaşım ve helal kazanç ile adil ekonomik düzenin kurulmasına ülkemizde ve İslam dünyasında katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Anadolu'daki ticari potansiyeli harekete geçirerek, onların dünya pazarlarına açılmalarını sağlayacağız. En önemli misyonlarımızdan biri budur.

Ekonomide can alıcı sorunlara el atarak yeni modeller, adil ekonomik model sunacağız. Bunu hükümete ve siyasilere, dosyalar halinde sunacağız.

Sanayi ve zirai ürünlerimizi önce ülke sathında ardından da dünya pazarlarına taşınmasına gayret göstereceğiz, teşvik edeceğiz ve öncülük edeceğiz.

İleri teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon teknolojilerinin gelişmesine katkı sağlayacağız.

Demir-çelikten tekstile, havacılıktan uzay savunma sanayine kadar tüm alanlarda işadamlarımızı bu çatı altında toplamaya gayret edeceğiz.

D-8 ülkelerinde hızlı bir şekilde temsilcilik ve şube açacağız. İkinci aşamasında ise 8 İslam ülkesinin tamamında şube açacağız. Akabinde ise dünyanın her tarafında teşkilatlanmaya gayret edeceğiz.

Girişim Yatırım Sermaye Fonu oluşturacağız."

Girişim Yatırım Sermaye Fonu hakkında detaylı bilgi veren Harun Macit, teşkilatlanma çalışmalarına da değindi: "Finans açısından üreticilerimiz büyük sıkıntı çekiyor. Bankalarımız faizli sistemle çalışıyor. İnsanlardan 2-3 kat teminat alıyorlar. Bütün ekonomik modelimiz sanki sanayici üretim yapamasın diye kurgulanmış! Önemli bir girişimle Girişim Yatırım Sermaye Fonu kurarak üreticilerimize bu alanda destek vermeye gayret edeceğiz. Asıl büyük hedefimiz, D-8 içerisindeki 8 büyük İslam ülkesi içerisinde yapılanmak.

Teknik çalışmalarımız başladı. Komisyonlarımı oluşturuldu. Türkiye içerisindeki şubeleşme, temsilcilik çalışmalarımız süratle devam ediyor. Yurt dışında çalışmalarımız devam ediyor. 6-8 ay gibi kısa bir süre içinde İslam dünyasının gündemindeki bir kurum olacağız, çok daha farklı şeyler konuşuyor olacağız."

Ali İhsan Gündoğdu, Girişim Yatırım Sermaye Fonu'nun hangi amaçla kullanılabileceği ve dünyada nasıl kullanıldığını detaylandırdı: "Girişim Yatırım Sermaye Fonu, fikri olan parası olmayan ya da sermayesi olup altyapısı olmayan veya sektör değiştirmek isteyenler için bir kapı oluşturuyor. Bunun benzer modelleri dünyada var. Bir çok büyük firma bu fonlar sayesinde ortaya çıkmış be büyümüştür. Microsoft bunlardan biridir mesela. Ama Türkiye'de yeni yeni kanuni altyapısı oluşturuldu. Bizler de dernek olarak böyle bir fonun altyapısını yapacağız."